fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
15 · 11 · 2016

Egnsteater hitter i Rusland

Vordingborgs Egnsteater Cantabile 2 har i oktober måned spillet forestillingen “Venus Labyrinten” på det store Gatchina Palads i Sankt Petersborg og med stor succes. Præcist som i Danmark har den taget publikum med storm og oplevet stor interesse fra medierne.

 

Forestillingen blev spillet med 11 performere fra det russiske dansekompagni Kannon Dance samt 4 af  teaterets egne faste performere. Nullo Facchini er manden bag stykket og grundlægger af Cantabile 2 og har markeret sig bl.a. med sine human-specific forestillinger, af hvilken Venus Labyrinten også er inspireret af. Human specific performing art er en betegnelse for en ny tilgang inden for moderne dans. Her gøres der op med fiktion og roller, og publikum møder performerene i personlige, sanselige og emotionelle relationer. En form der har fokus på  menneskets universelle sensitivitet som følelsesmæssig eksistens.

 

Venus labyrinten er en individuel, interaktiv rejse ind i den kvindelige hjerne. Labyrinten består af 28 installationsrum, svarende til 28 kendte områder af den menneskelige hjerne, hvor hvert rum er beboet af en kvinde. Hver kvindelig danser har i samarbejde med Nullo Facchini skabt sit eget rum fra en sand personlig historie, et eksperiment eller i nogle tilfælde en dyb hemmelighed. Guidet af et orakel går publikum med nogle minutters mellemrum alene ind i labyrinten, og møder disse kvinder i en unik og sensorisk oplevelse. Ingen tilskuer ser hele labyrinten, og ikke to tilskuere vil se eller dele den sammen oplevelse. Rejsen tager ca. 1 time.

 

Det var første gang Cantabile 2 spillede i Rusland og det var også første gang en stor Human Specific produktion spillede i Sankt Petersborg, og i Rusland generelt. Det russiske publikum er derfor ikke vant til den type teater, som Cantabile 2 laver, men skal man dømme efter responsen på Venus Labyrinten, så er formen, hvor hver tilskuer møder en performer alene, mindst lige så relevant og kraftfuld for det russiske publikum, som det danske.

 

Det russiske dansekompagni, Kannon Dance, tog kontakt til Cantabile 2 for at få forestillingen til Rusland, efter deres leder, Vadim Kasparov, så forestillingen for 10 år siden i København. Og det er en meget glad teaterchef, der nu kan se tilbage på et vellykket projekt: ”Projektet gjorde stort indtryk på det russiske publikum. Vi oplevede, at mange måtte gå forgæves fordi der var udsolgt, og hos dem som kom igennem labyrinten var den mest hyppige reaktion, at de nærmest ikke kunne vente med at se forestillingen igen. De fortalte, at de aldrig havde set noget lignende”, siger Vadim Kasparov.

 

Reaktionen hos det russiske publikum, vækker også glæde hos Cantabile 2, der oplevede et publikum med stor sult efter denne type teater, og en russisk medieverden, der har vist stor interesse. Det er der perspektiv i, mener teaterleder Nullo Facchini: Publikum har været så glade for at blive udfordret på en, for dem, helt ny måde, og de russiske medier har været meget nysgerrige. Derfor er vi allerede nu i dialog med de russiske arrangører om måske at komme tilbage og spille et andet sted i Sankt Petersborg eller i Moskva”, siger han, og henviser til den russiske Facebook-side for arrangementet, hvor der deles en strøm af begejstret publikumsfeedback, nyhedsartikler og TV-indslag fra både regionale og landsdækkende TV-stationer.

 

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond og Dansk Kulturinstitut, og i samarbejde med det russiske dansekompagni Kannon Dance.

 

http://www.cantabile2.dk/

https://www.facebook.com/VenusLabyrinth/

http://www.kannondance.ru/

 

Billeder fra: https://www.facebook.com/VenusLabyrinth/