fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
02 · 11 · 2016

Changing Mindsets: Jan Gehl i Dansk Kulturcenter i Beijing

Byrumsarkitekten Jan Gehl, der er blevet en af verdens mest indflydelsesrige arkitekter, besøgte i anledning af den kinesiske udgivelse af sin bog ‘Bylivstudier’ Dansk Kulturcenter i Beijing. 

 

Igennem mere end 50 år har Gehl været fortaleren for at skabe byer ud fra en menneskelig skala.
På samme måde som man træder ind i et teater med forventningen om at opleve en dramatisk forestilling, kan gode byrum fremme vitaliteten og interessen for en gade, og tilbyde adspredelser, som videre skaber andre aktiviteter eller interaktioner.
I anledning af den officielle lancering af den kinesiske udgave af bogen Bylivsstudier, kunne man lørdag d. 29. oktober, 2016, kl. 14,00 opleve Jan Gehl give foredrag i Centret om, hvordan ændringer i det fysiske miljø kan fremme bæredygtighed, levedygtighed og livskvalitet for byboere.

Ambassadør Carsten Damgaard og Jan Gehl ved 'Forum for Urban Design' i Dansk Kulturcenter i Beijing.

I 1971 udkom Jan Gehls første bog Livet mellem husene. Den første kinesiske oversættelse kom dog først i 2002. Siden da har Gehl udgivet følgende bøger på kinesisk: Public Spaces Public Life, 2003; Nye byrum 2003; Byer for mennesker, 2010; og nu Bylivsstudier, alle udgivet på China Architectural and Construction Press.

 

For at fejre Gehls mangeårige arbejde viser Dansk Kulturcenter i Beijing to udstillinger:
‘Changing Mindsets’ om Jan Gehls forskning og metoder for byrumsarkitektur. Samt ‘Changing Cities in 5 Steps’, der viser eksempler på Gehls projekter de sidste 8 år i samarbejde med ngo’en Energy Foundation, China Sustainable Transport Centre om forbedring af byrum i kinesiske byer.

 

I forbindelse med Jan Gehls besøg, inviterede Kulturcentret i samarbejde med den danske ambassade i Kina og Energy Foundation, China Sustainable Transportation Center, den 31. oktober til et dansk-kinesisk forum om byudvikling.

 

Læs mere om Changing Cities in 5 Steps.

Læs mere om Changing Mindsets og Forum for Urban Design.

 

Udstillinger:

Changing Cities in 5 Steps & Changing Mindsets

Åbningstider: tirsdag til søndag kl. 10.00-18.00
Adresse: Danish Cultural Center, 798 International Arts District, 706 Beiyi Jie
Kontakt: center@danishculture.cn
Læs artikel i Kristeligt Dagblad om Jan Gehl i anledning af hans 80 års fødselsdag