fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
12 · 10 · 2016

Besøg i København af Mme Geng Ying, Præsident for China Cultural Heritage Foundation

“Kultur er liv. Vi skaber kultur igennem livet”, sagde Mme Geng Ying, præsident for China Cultural Heritage Foundation, da fonden besøgte Dansk Kulturinstitut i København mandag d. 10. oktober, 2016.

 

Udover Mme Geng deltog bl.a. fondens bestyrelsesformand Geng Jing, billedkunstner Liu Zhenbo, kalligrafist Zhang Chaogun samt repræsentanter fra Thangka Special Fund.

 

Mme Geng, der er grundlægger af den store kinesiske fond og selv billedkunstner, er på rundtur i de skandinaviske lande for at afsøge mulighederne for samarbejder og udvekslinger om bevaring af kulturarv. Udover det formelle indhold i programmet havde Mme Geng også en personlig årsag til besøget i Norden, da hun ønskede at vise sin datter og sit barnebarn de nordiske lande, hvor hendes far Geng Biao, Kinas tidligere vice-præsident, som den første kinesiske ambassadør i Sverige, havde boet i en årrække.

 

China Cultural Heritage Foundation er en national fond under det kinesiske kulturministerium. Fondens formål er at bidrage til at bevare verdens kulturarv og øge bevidstheden om vigtigheden heraf. I Kina arbejder fonden for at beskytte kulturarven i det store land med 54 forskellige nationaliteter og tænde en gnist hos især børn og unge for interessen i deres kinesiske kulturarv.

 

Fonden støtter både projekter i Kina og bilateralt om kulturarv. I 2013 modtog fonden og Mme Geng Unescos udmærkelse for et projekt om konservering af papirarbejder.

ambassaderåd Liu Dong, Generalsekretær Michael Metz Mørch, Mme Geng Ying og hendes datter Geng Jing