fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
29 · 09 · 2016

Byliv og bæredygtig arkitektur – Dialog mellem Rio de Janeiro og København

Skal vi debattere fremtiden for vores byer?

 

Den 1. oktober vil Victor Andrade, arkitekt og professor ved UFRJ, koordinator ved LabMob (Sustainable Mobility Laboratory) guide deltagere på besøg gennem udstillingen Life and Sustainable Architecture in Denmark i Centro Carioca de Design i Rio de Janeiro, som slutter samme dag.

 

Efter besøget vil Victor deltage i en debat med Aline Xavier Romeu, arkitekt og projektkoordinator ved Rio Institute of Heritage og ansvarlig for koordinering af Project City Centre for Everyone.

Sammen vil der blive talt om de forskellige karakteristika, der forener og adskille Rio de Janeiro og København, og hvordan man kan lære af de forskellige erfaringer.

 

Dette bliver udstillingens afsluttende arrangement. Udstillingen har været på første etage af Carioca Design Centre siden august og er en del af CulturalBridges 2016 – aktiviteterne er planlagt af Dansk Kulturinstitut i Brasilien og Den Danske Ambassade i Brasilien under OL.

 

Victor Andrade er koordinator ved Sustainable Mobility Laboratory. Han er uddannet i arkitektur og byplanlægning fra Federal University of Rio de Janeiro (UFRJ), har en PhD i byplanlægning fra PROURB / UFRJ og er postdoc i bæredygtig bydesign fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Arkitektur. Han er lektor ved fakultetet for arkitektur og bykultur på UFRJ og underviser elever på bachelor og overbygningen. Han har erfaring fra følgende områder: bæredygtig mobilitet, bydesign and landskabsarkitektur.

 

Aline Xavier Romeu er arkitekt og byplanlægger og er uddannet ved FAU / UFRJ og har en kandidat i bykultur fra PROURB / FAU / UFRJ. Hun har også ekspertise inden for offentlig politik fra École Nationale d’Administration (Paris, Frankrig), Columbia University (New York, USA) og COPPEAD-UFRJ, og er uddannet i territorial politik i geografi fra PPGEO/ UERJ. Hun er ophavskvinde og medarrangør på bylivsprojekter i Rio de Janeiro, Niterói, Rio das Ostras og São Luiz do Maranhão blandt andre.

 

Siden 2009 har hun arbejdet med byfornyelsesprojekter, der fokuserer på kulturelle fordomme. I øjeblikket er hun projektkoordinator ved Rio Institute of Heritage i Rio de Janeiro, hvor hun udvikler byfornyelsesprojekter i historiske områder, blandt andet ved byindgreb, udformning af sektorpolitikker og administration af de områder, som er erklæret verdensnaturarv af UNESCO. At fremhæve er projekter som Lapa Legal, CRio – World Creativity Forum, Creation Square train i Engenho de Dentro i den Olympiske by, Creative Occupation Notice og Project City Centre for Everyone, blandt andet.