fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
17 · 09 · 2016

Kenneth Balfelt stod for Arts4City workshop med russiske håndværkerstuderende

Kunstner Kenneth Balfelt besøgte Skt. Petersborg for at stå for  1 uges Arts4City-workshop for unge russiske håndværkerstuderende. Workshoppen fandt sted d. 12-17. september 2016 på Sovremennik biblioteket i Krasnogvardeysky-området i samarbejde med Alexandra Nenko, fra Centre for German and European Studies, som en del af en længerevarende russisk-europæisk samarbejdsprojekt.

 

Formålet med workshoppen var sammen med de unge håndværkerstuderende at gentænke udendørsarealet ved Sovremennik bibliotek for at skabe et sted for biblioteket til at afholde arrangementer, men også for at skabe et nyt ‘rum’ for beboerne i lokalområdet.

 

På workshoppen deltog elever fra Okhtinskiy College samt lokale organisationer.

 

I sit kunstneriske arbejde er det mødet og dialogen mellem brugere, interessenter og lokalsamfund, som interesserer Kenneth Balfelt. Igennem sit socialt forankrede kunstneriske virke forsøger han at give udsatte grupper en stemme i offentligheden.

 

I Danmark er Balfelt kendt for sine projekter i København fx ‘Enghave Minipark – Genplacering af øldrikkere fra Enghave Plads‘ samt skabelsen af et nyt gårdrum i Kirkens Korshærs varmestue i Odense (2014).

 

Kenneth Balfelt har også gennem mange år løst opgaver internationalt, bl.a.  i Egypten, Tyskland, Norge, Niger og Senegal. Dette er dog første gang, at han besøger Rusland.

 

Resultatet af workshoppen vil blive præsenteret d. 17. september 2016 på en lokal festival “Vore huses historier” på Sovremennik-biblioteket.

 

Dansk Kulturinstitut i Rusland har støttet workshoppen i samarbejde med  Centre for German and European Studies.

Læs mere om Arts4City og om Kenneth Balfelt.

 

Fotos: Arts4City.