fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
26 · 05 · 2016

Nyt samarbejde med filmmiljøet i Belarus

Northern Lights Nordic Film Festival bringer belarussiske filmfolk og filminteresserede i tæt dialog med nordiske filmskabere.

 

Filmfestivalen, som fandt sted d. 21.-24. april 2016, er et samarbejde imellem Nordisk Ministerråds kontor i Litauen og Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, de nordiske landes repræsentationer samt en lang række lokale partnere i de to belarussiske byer Minsk og Vitebsk.

 

8 nyere film fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark blev over de fire festivaldage vist i biografen Mir Cinema både i Belarus næstældste by, Vitebsk, tæt ved grænsen til Rusland, og i hovedstaden Minsk.

 

Temaet for festivalen i år var ‘Hverdagens skønhed’ og det at huske at værdsætte den. De otte film præsenterede den nordiske filmscene i øjeblikket og var udvalgt efter, hvordan de hver især bidrager til at give belarusserne et glimt af den særegne nordiske kultur og mentalitet. Af vore demokratiske og kunstneriske værdier.

 

Festivalen skulle også illustrere, hvordan små lande som de nordiske lande internationalt kan promovere deres kulturer gennem filmmediet og biografer.
Ole Christian Madsens film ‘Itsi Bitsi’ (2014) og Christoffer Boes ‘Sex, stoffer og beskatning’ (2013) var de to danske filmbidrag til festivalen. Derudover havde Dansk Kulturinstituts afdeling i Riga havde bidraget med, at filminstruktør Ole Christian Madsen besøgte festivalen for at give en workshop for unge film- eller manuskriptstuderende.

Madsen fortalte om sine erfaringer som filminstruktør – fra Dogmefilm til dansk bud på Oscar-nominering og om sit samarbejde med HBO som instruktør på  Banshee-serien.

 

Institutleder for DKI i Riga, Simon Drewsen Holmberg stod desuden for et seminar om dansk film- og tv-seriers internationale succes.

 

Northern Lights Nordic Film Festival fandt sted fra d. 21.-24. april 2016 og var arrangeret i et samarbejde mellem Nordisk Ministerråds kontor i Litauen og Det Danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen samt de nordiske landes repræsentationer og en lang række lokale partnere i Minsk og Vitebsk.

 

Læs mere om festivalen på deres egen facebookside:https://www.facebook.com/northernlights2015/

Fotos: Ihar Chyshchenia

Northern Lights Film Festival i den belarussiske tv-kanal Belsat TV (4:08 min inde i udsendelsen)