fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
17 · 01 · 2017

Lettisk kokle-gruppe er med, når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 skydes i gang

En lettisk kokle-gruppe fra Cesis slår i denne uge kokle-tonen an på Rethink Folk Music 2017’s “Opening Camp” sammen med danske musikskoleelever i Aarhus.
Campen er øvetid frem til den store koncert lørdag aften d. 21. januar, når Aarhus2017 officielt skydes i gang. Her kan man opleve de lettiske kokle-spillere i samspil med danske musikskoleelever og den danske folkemusikgruppe D.u.K. sætte gang i en fest ved FOLKAmok på klubstedet HeadQuarters.

 

Både lørdag og søndag aften deltager kokle-gruppen desuden i børnekulturåbningen Flaskepost til Fremtiden i Musikhuset Aarhus.

 

Mens kokle-gruppen er i Danmark, giver de tre koncerter på henholdsvis Gl. Rye Skole d. 17. januar 2017 og 2 koncerter i Musikhuset Aarhus d. 20. og 21. januar 2017.

 

RETHINK Folk Music 2017 vil gøre unge musikskoleelever til musikarkæologer og er en del af Aarhus2017s store program. Projektet er et samarbejde mellem museer og musikskoler i Danmark, Norge, Sverige, Letland, Polen og Frankrig. Initiativtager er Jens-Ulrik Kleemeyer

 

Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen har skabt samarbejdet med den lettiske kokle-gruppe.

 

Koklen er et lettisk, traditionelt strengeinstrument fra det 15. årh., der spilles på siddende ved et bord.

 

Læs mere om Rethink Folk Music her: http://rethinkfolkmusic.com/