fbpx
You are now visiting Danish Cultural Institute in Denmark.  See where else we work Created with Sketch.
01 · 07 · 2021

In Danish: Ung søges til ny fotoudstilling om ungdomsliv med autisme på tværs af Kina og Danmark

In Danish

 

Dansk Kulturcenter i Beijing åbner i oktober 2021 en ny fotoudstilling, der zoomer ind på ungdomsliv med autisme på tværs af Kina og Danmark. En kinesisk fotograf følger lige nu 16-årig Beibei og dokumenterer hans hverdag i Beijing. Vi ønsker at få et dansk perspektiv med i udstillingen for at vise ligheder og forskelle – og forhåbentlig derigennem belyse områder, hvor begge kulturer kan lære af hinanden.

 

Ifm. den kommende udstilling søger vi derfor en dansk teenager, som for en stund vil lukke os ind i sit ungdomsliv. Helt konkret er tanken, at den unge skal følges af en fotograf i en kortere periode. Det er altså en skildring af den unges sted i livet. Hvad fylder i hverdagen? Interesser, venner, skole, fremtidsdrømme?

 

Alt vil selvfølgelig foregå i tæt dialog med den unge og dennes familie.

 

Vi vil gøre alt for, at det bliver en god og tryg oplevelse, og vi er sikre på, at vi sammen kan skabe en vedkommende udstilling, som kan kickstarte vigtige samtaler – både i DK og Kina.

Hvem søger vi?

En dansk teenager i alderen 14-18 år i københavnsområdet, som er et sted på autismespektret.

 

16-årige Beibei, som vi følger i Kina, kommunikerer primært non-verbalt og udtrykker sig især via billedkunst (tegning, maling osv.) Vi er derfor interesserede i at finde en dansk ung, som også helt eller delvist udtrykker sig non-verbalt. Det er dog vigtigt at understrege, at det allervigtigste for os er, at det er en ung, som har lyst til at vise os sit ungdomsliv. Vi ønsker selvfølgelig også en god relation til og dialog med familien.

Hvem er fotografen?

Dokumentarfotograf og filmskaber Andreas Haubjerg er uddannet fra Danmarks Medie & Journalisthøjskole. Andreas har stor erfaring med at følge og portrættere mennesker i private og sårbare situationer. Pt. arbejder Andreas på et filmprojekt, hvor han følger tvillingedrenge, hvoraf den ene har autisme.

Læs mere om Andreas og se eksempler på hans arbejde her.

Det praktiske

Fotograferingen vil finde sted i august 2021. Lige nu forestiller vi os, at Andreas vil besøge den unge og dennes familie 2-3 gange om ugen i en periode på tre uger. De eksakte tidspunkter og besøgenes varighed tilrettelægges i tæt dialog med den unge og familien.

Udstillingen

Billederne skal bruges i en udstilling, som i første omgang skal vises i Dansk Kulturcenter i Beijing. Indholdet vil være to fotoserier – en der følger 16-årige Beibei i Beijing og en, der følger en dansk ung. Vi forventer, at billederne suppleres af tekster og eventuelt andre relevante effekter. F.eks. tegninger lavet af Beibei o. lign.

 

Herudover drømmer vi om, at udstillingen på sigt skal til Danmark og/eller vises i danske medier. Præcis hvordan udstillingen vil tage sig ud, ved vi ikke endnu, da vi vil lade billederne afgøre formen og udtrykket.

 

Vi forventer at åbne udstillingen i oktober 2021.

Hvem er Dansk Kulturcenter?

Dansk Kulturcenter i Beijing er Danmarks officielle platform for kulturudveksling mellem Danmark og Kina. Centeret ligger i 789 International Art District, hvor det årligt modtager 100.000-vis af gæster. Kulturcentret arbejder i krydsfeltet mellem kultur og civilsamfund og præsenterer hvert år et alsidigt program, der tæller alt fra koncerter, workshops, kunstudstillinger til foredrag, talks og filmvisninger.

 

Der arbejdes på kulturcenteret med en bred vifte af temaer, som f.eks. ligestilling, bæredygtighed, børnekultur, gaming og ny teknologi. I det kommende år vil Dansk Kulturcenter i Beijing præsentere en projektrække under titlen ”I’m Perfect” – hvor den gængse opfattelse af det ”normale” og det ”perfekte” vil blive undersøgt og udfordret gennem en lang række udstillinger, forestillinger og talks – heriblandt fotoudstillingen om ungdomsliv med autisme. Dansk Kulturcenter er en del af Dansk Kulturinstitut – læs mere her: www.danishculture.com

Kontakt os: