fbpx
You are now visiting Danish Cultural Institute in Denmark.  See where else we work Created with Sketch.
DA/EN

Internships at DCI

(In Danish)

Dansk Kulturinstitut tilbyder løbende praktikophold for studerende på videregående uddannelser

Til Dansk Kulturinstituts internationale afdelinger søger vi hvert halve år praktikanter, der ønsker praktisk erfaring med at lave internationale kulturprojekter. Du bliver en aktiv del af det enkelte instituts lille medarbejderstab og kommer til at arbejde med projektudvikling, koordinering, research, pleje af kontakter i netværk, PR og marketing, udarbejdelse af tekster til hjemmesider og SoMe, fondsansøgninger mm. I perioder med høj aktivitet fx konferencer, besøg eller særlige arrangementer vil der være opgaver af mere praktisk karakter.

Det vil være muligt selv at præge dele af, hvad praktikken skal indeholde alt efter individuelle kernekompetencer og interesseområder.

Det er muligt at komme i praktik på vores institutter i Beijing, Skt. Petersborg og Riga samt hovedkontoret i København.

Ansøgningsfrister annonceres løbende. Næste ansøgningsrunde er i efteråret 2020.

Hvem er vi?

Dansk Kulturinstitut har siden 1940 arbejdet internationalt med udvikling af kultur- og samfundsrelaterede projekter, i tæt samarbejde med vores store netværk af forskelligartede partnere og med ideen om gensidig værdi i højsædet. Det gør vi for at skabe nye indsigter, udbrede forståelse for dansk kultur i udlandet, og bringe inspiration til Danmark.

Vi er en selvejende institution, med institutter i 6 lande, men vores aktiviteter spreder sig også til lande hvor vi ikke er ”fysisk tilstede”. På hovedkontoret i København håndterer 13 medarbejdere og omkring 1-2 praktikanter strategi, administration, fundraising, kommunikation, og styring af projekter i Danmark samt i udvalgte lande. De udenlandske afdelinger er små dynamiske enheder med 1 institutleder og 2-5 projektmedarbejdere, hertil kommer praktikanter. Vi har stor erfaring med at vejlede praktikanter.

 

Hvem er du?

Vi ønsker, at du kan sige ja til følgende:

  • Du studerer på en samfundsfaglig eller humanistisk uddannelse
  • Du er god til at kommunikere på dansk og engelsk, både i skrift og tale
  • Du kan arbejde selvstændigt
  • Du har et godt overblik
  • Du besidder den alsidighed, det kræver at være del af en lille arbejdsplads
  • Du har interesse/viden inden for kulturområdet og/el. internationalt samarbejde

På det enkelte institut kan der være specifikke ønsker til, hvilke kompetencer du skal besidde. Skriv til institutlederne hvis du vil høre mere. Kontaktinfo findes nederst på siden.

 

Hvad får du ud af praktikken?

Gennem en praktikperiode hos DKI bliver dine kompetencer bragt i spil i praksis, og du får god indsigt i internationalt kultursamarbejde og udvekslinger. Yderligere får du indblik i arbejdsgangene i en kompleks organisation og en berøringsflade med et stort netværk af aktører, fra udøvere af diverse kunstarter til NGO’er og offentlige myndigheder.

Som praktikant på et af vores internationale institutter kommer du til at få erfaring med en bred pallette af opgaver, der knytter sig til at udvikle og gennemføre kulturprojekter. Herudover får du et unikt billede af det land, du arbejder i. Ud over at kunne være del af det almindelige liv over en længere periode og blive præsenteret for landet af instituttets kyndige medarbejdere, vil du også opleve på tæt hold, hvordan kulturlivet fungerer.

Både de faglige og personlige erfaringer, du vil gøre dig under praktikken, er guld værd, når du skal søge job efter uddannelsen.

 

Vilkår

Praktikperioden er typisk på 6 måneder, alt afhængig af den enkeltes studieordning og universitetskrav. Varighed og arbejdstid aftales med de enkelte afdelinger og justeres i forhold til rapportskrivning/deltagelse i fag eller lign.

Vi er opmærksomme på fremdriftsreformen, og det er muligt for vores praktikanter at aftale et fleksibelt praktikophold og sideløbende have tid til at tage fag på universitetet.

Praktikanten er selv ansvarlig for nødvendige forsikringer, visum, vaccinationer, bolig m.m.

Praktikopholdet er ulønnet.

 

Ansøgning

Ansøgning om praktikophold, CV samt evt. dokumentation for uddannelse skal sendes elektronisk til afdelingerne, se kontaktinfo nedenfor. Ansøgeren skal have dansk statsborgerskab samt et dansk pas, der har gyldighed 6 mdr. udover opholdet.

Næste ansøgningsfrist annonceres her på sitet i løbet af efteråret 2020.

 

Kontakt

Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen

Kontakt institutleder Simon Drewsen Holmberg: sdh@dki.lv

 

Dansk Kulturcenter i 798 Arts District Beijing

Kontakt institutleder Eric Messerschmidt: em@danishculture.cn

www.china.danishculture.com

 

Dansk Kulturinstitut i Rusland

Kontakt institutleder Henriette Borg Reinholdt: hbr@danishculture.ru

www.danishculture.ru

 

Dansk Kulturinstitut i Indien

Kontakt institutleder Thomas Sehested: ts@danishculture.in

www.danishculture.in 

 

Her kan du læse mere om Dansk Kulturinstitut

Eller du kan læse en tidligere praktikants erfaringer  

Foto: Liima turné ifm. den danske input til fejringen af 100 års selvstændighed i de tre baltiske lande.