fbpx
You are now visiting Danish Cultural Institute in Denmark.  See where else we work Created with Sketch.

Internships at DCI

Twice a year we are looking for new interns at Danish Cultural Institute. Please note, the posting is in Danish.

 

You are welcome to send a unsolicited application, visit the institutes for contact information: China, Brazil , India, LatviaRussia, and Turkey.

 

__________________________________________________________

 

Kom i international praktik hos Dansk Kulturinstitut. Hvert semester søger Dansk Kulturinstitut praktikanter til vores afdelinger i bl.a. Indien, Kina, Rusland og Letland samt til vores hovedkontor i København.

 

Her på siden offentliggør vi opslaget typisk 3-4 måneder før praktikstart. Dvs. i september/oktober med henblik på forårssemestret og omkring april med henblik på efterårssemestret.

 

Typisk søger vi praktikanter fra videregående uddannelser, der ønsker praktisk erfaring med at lave internationale kulturprojekter. Som praktikant bliver man en aktiv del af det enkelte instituts lille medarbejderstab og kommer til at arbejde med administrative opgaver, projektudvikling, koordinering, research, pleje af kontakter i netværk, PR og marketing, udarbejdelse af tekster til hjemmesider, SoMe og fondsansøgninger m.m.

 

Det vil være muligt selv at præge dele af, hvad praktikken skal indeholde alt efter individuelle kernekompetencer og interesseområder.
Der er mulighed for at komme i praktik på vores institutter i Beijing, Skt. Petersborg, New Delhi og Riga samt på hovedkontoret i København. I København er der mulighed for at blive tilknyttet de teams, der henholdsvis arbejder med Tyrkiet, Ukraine eller kommunikation.

 

Næste ansøgningsrunde er i september/oktober 2021.

 

Læs om tidligere praktikanters erfaringer her.

Covid-19

Dansk Kulturinstitut er i høj grad opmærksom på corona-pandemien, og at den kan vanskeliggøre et praktikophold i udlandet. Vores afdelinger har fingrene på den lokale puls og holder sig løbende opdateret om situationen i de enkelte lande. Ligesom de står parat med de seneste oplysninger om visum- og indrejseforhold og lokale sundhedsbestemmelser. Skulle den lokale smittespredning i et praktikland ændre sig i uheldig retning, vil de udvalgte praktikanter blive kontaktet med det samme, så der kan laves individuelle aftaler. Vær opmærksom på, at det i skrivende stund ikke er muligt at forudse, om covid-19 vil have indflydelse på flypriser og rejseforsikringer, så ansøgere opfordres til selv at orientere sig.

Hvem er vi?

Dansk Kulturinstitut har siden 1940 arbejdet internationalt med udvikling af kultur- og samfundsrelaterede projekter, i tæt samarbejde med vores store netværk af forskelligartede partnere.

Vi har institutter i seks lande og aktiviteter i endnu flere. På hovedkontoret i København håndterer ca. 12 medarbejdere og omkring 3-5 praktikanter strategi, administration, fundraising, kommunikation og styring af projekter i Danmark samt i udvalgte lande. De udenlandske afdelinger er små dynamiske enheder med en institutleder og 2-5 projektmedarbejdere, hertil kommer praktikanter. Vi har stor erfaring med at vejlede praktikanter.

 

Du er altid velkommen til at søge uopfordret. Læs mere om de forskellige institutter her: Brasilien, Indien, Kina, Baltikum, Rusland og  Tyrkiet.