fbpx
You are now visiting Danish Cultural Institute in Denmark.  See where else we work Created with Sketch.
DA/EN

Residency in St. Petersburg

(In Danish only) 

Kunstnere, forfattere, musikere og forskere har mulighed for at søge residency-ophold i Gagarin-lejligheden, der ligger centralt i Skt. Petersborg. Opholdet giver mulighed for at gå i dialog med det russiske kulturliv, blive udfordret og lade sig inspirere samt styrke sit internationale netværk.

 

I udvælgelsen af ansøgere foretrækkes ansøgere, som arbejder på et større projekt inden for en begrænset periode, gerne med fokus på udveksling af dansk og russisk kultur.

 

Gagarin-lejligheden drives af Det Danske Kulturinstitut og er beliggende i Skt. Petersborgs historiske centrum – få minutter fra Sommerhaven, Fontankafloden, Mikhailovslottet og Blodskatedralen. Boligen er erhvervet af Bikubenfonden.

 

Lejligheden, der er på ca. 100 m2 på 4. sal, indeholder køkken, stue, soveværelse, kontor, badeværelse og et lille vaskerum med vaskemaskine. Lejligheden er fuldt møbleret og indeholder nødvendigt køkkenudstyr, opvaskemaskine, TV og aircondition. Der er ikke elevator i ejendommen.

 

Der betales husleje for opholdet samt indbetales et depositum. Huslejen er på kr. 7.500 pr. måned inkl. vand, varme, el, tlf. og internetadgang, samt slutrengøring. Der skal lægges et depositum på kr. 7.500.

 

Varighed: Ophold i legatboligerne kan normalt strække sig fra én til fire måneder. Opholdet kan omfatte ægtefælle/samlever. Der må ikke medbringes kæledyr i lejligheden.

 

Ansøgningskrav: Ansøgningen skal indeholde nærmere oplysning om alder, uddannelse, formålet med opholdet og dets ønskede varighed/periode. Som bilag vedlægges eventuelle anbefalinger samt et udførligt CV.

Ansøgningen sendes til:

Institutleder Henriette Borg Reinholdt, Dansk Kulturinstitut i Rusland

hbr@danishculture.ru

 

Læs om danske kunstneres ophold i Skt. Petersborg

Photo: Christian Jiménez